Sok olyan ember van, aki nagyon kevéssel is gazdaggá tudja tenni a saját és a mások életét.

Japánban idősebb úriemberek egy csoportja rendszeresen összejött, hogy megbeszéljék a híreket, és teázgassanak. Egyik szórakozásuk az volt, hogy igen drága teafajtákat kutassanak fel, hogy azokból újabb ínycsiklandozó keverékeket állítsanak össze.

Amikor a legidősebbre került a sor, hogy megvendégelje a többieket, a legnagyobb ünnepélyességgel szolgálta fel a teát: aranydobozból mérte ki a leveleket. Mindannyian a legnagyobb elragadtatással dicsérték teáját, és tudni szerették volna, hogy milyen különleges kombinációból állította össze ezt a keveréket. Az idős ember mosolyogva így szólt:

- Uraim, a tea, amit Önök oly nagy élvezettel isznak, ugyanaz a tea, amit a parasztjaim isznak a birtokomon. Az élet legfinomabb dolgai egyáltalán nem drágák, és nem is nehéz őket megtalálni."

(Anthony de Mello: A csend szava)

2011. január 25., kedd

Kakukkfű tea - baktériumölő, fertőtlenítő, hurutoldó,szellemileg felfrissít

A háztartásban fűszerként használt kakukkfű, meglepő, hogy milyen egyéb tulajdonságokkal rendelkezik. Nem csak a csirkét, gombát, melegszendvicset fűszerezhetjük vele, hanem teaként is elkészíthetjük.

Tulajdonságai:
- köptető és légcsőhurutoldó
- felső légúti gyulladás esetén antibakteriális
- torok-, szájöblögető
- izomlazító
- szellemileg felfrissít
- jót tesz a gyomornak
- használható gyomor-, menstruációs görcsöknél

Elkészítés:

1 púpozott evőkanál kakukkfüvet leöntünk 1/4 l forrásban lévő vízzel, 5-10 percig állni hagyjuk


Önmagában nem mindenkinek jön be a kesernyés íze, hársfával, bodzával is társíthatjuk.

Nekem személy szerint nagyon sokat segített. Az államvizsgám előtt három nappal arcüreggyulladásom volt. Akinek volt már hasonló, tudja milyen kellemetlen, és fájdalmas tud lenni. Nagyon elkeseredtem. 
Lementem a konyhába, és eszembe jutott, hogy már olvastam róla valahol, vagy mondta valaki, hogy a kakukkfű tea használ ilyenkor. 
Tényleg használt, három nap után már csak néha fújtam az orromat,  a közérzetem is sokat javult, és nyoma sem maradt a szúró, égető fájdalomnak.


http://csodastea.hu/spd/T365158/Kerti_Kakukkfu_40g_juvapharma 








1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gratulalok a blogodhoz, nagyon szep, es jok az irasok. A kakukkfu erosen melegito hatasu, Maria Treben szerint megkonnyiti a szulest. Eppen ezert vigyazni is kell vele,mert korai mehosszehuzodasokat okozhat. Szemelyes tapasztalat is, az elso trimeszterben ittam megfazaskor, es iszonyu alhasi gorcseim lettek. Minden jot! Adri
blog.erdely.ma/ottholtanya/