Sok olyan ember van, aki nagyon kevéssel is gazdaggá tudja tenni a saját és a mások életét.

Japánban idősebb úriemberek egy csoportja rendszeresen összejött, hogy megbeszéljék a híreket, és teázgassanak. Egyik szórakozásuk az volt, hogy igen drága teafajtákat kutassanak fel, hogy azokból újabb ínycsiklandozó keverékeket állítsanak össze.

Amikor a legidősebbre került a sor, hogy megvendégelje a többieket, a legnagyobb ünnepélyességgel szolgálta fel a teát: aranydobozból mérte ki a leveleket. Mindannyian a legnagyobb elragadtatással dicsérték teáját, és tudni szerették volna, hogy milyen különleges kombinációból állította össze ezt a keveréket. Az idős ember mosolyogva így szólt:

- Uraim, a tea, amit Önök oly nagy élvezettel isznak, ugyanaz a tea, amit a parasztjaim isznak a birtokomon. Az élet legfinomabb dolgai egyáltalán nem drágák, és nem is nehéz őket megtalálni."

(Anthony de Mello: A csend szava)

2012. június 30., szombat

Gyümölcstea - kíváló szomjoltó, nem tartalmaz koffeint

Tea, ami valójában nem tea. Az igazi gyümölcstea nem tartalmaz tealeveleket,így koffeint sem. Kizárólag aszalt vagy szárított gyümölcsöket.

A hagyományos gyümölcsök mellett (alma, citrom, málna, őszibarack...) mára már egészen különleges összetevőket is felhasználnak (búzavirág, napraforgó virág, rózsalevél,sáfrány) készítésük során. Így fogyaszthatunk édes, savanykás, klasszikus, egzotikus fajtákat.

Gyerekek, várandósok is nyugodt szívvel fogyaszthatják.

Ha valakinek gyomorsav problémái vannak, ajánlatos kerülni a magas savtartalmú gyümölcsökből készült teákat.

(Teáink összetevőinek leírása mellett megtalálja az adott tea pH értékét is.)

Nincsenek megjegyzések: