Sok olyan ember van, aki nagyon kevéssel is gazdaggá tudja tenni a saját és a mások életét.

Japánban idősebb úriemberek egy csoportja rendszeresen összejött, hogy megbeszéljék a híreket, és teázgassanak. Egyik szórakozásuk az volt, hogy igen drága teafajtákat kutassanak fel, hogy azokból újabb ínycsiklandozó keverékeket állítsanak össze.

Amikor a legidősebbre került a sor, hogy megvendégelje a többieket, a legnagyobb ünnepélyességgel szolgálta fel a teát: aranydobozból mérte ki a leveleket. Mindannyian a legnagyobb elragadtatással dicsérték teáját, és tudni szerették volna, hogy milyen különleges kombinációból állította össze ezt a keveréket. Az idős ember mosolyogva így szólt:

- Uraim, a tea, amit Önök oly nagy élvezettel isznak, ugyanaz a tea, amit a parasztjaim isznak a birtokomon. Az élet legfinomabb dolgai egyáltalán nem drágák, és nem is nehéz őket megtalálni."

(Anthony de Mello: A csend szava)

2012. november 16., péntek

Darjeeling - egy csésze tea és egy társasjáték...


Néha egészen véletlenül fedezünk fel dolgokat, így történt ezzel a társasjátékkal is. Karácsonyi ajándék keresgélés közben bukkantam rá.Játékleírás:
Ez a társasjáték hasonló egy jó teához: sokan szeretik, és ahány ember, annyiképpen fogyasztják. A játék egyszerű szabálya ellenére rendkívül változatos és izgalmas stratégiai döntéseknek ad teret. A mobil játéktér lapocskákból áll össze, melyeken 1, 2 vagy 3 láda fele látható, mégpedig különböző teafajtákból. A ládatologató figurák a szomszédos mezőre ingyen mehetnek, tetszőleges távolságba pedig fizetve. A célmező lapocskáját el lehet venni és ezekből mindenki megpróbál magának minél értékesebb rakományt összeállítani egyféle teából.

Részletes játékszabály itt olvasható. Forráslista:
http://www.beszed.hu/termekajanlo/termek/4511
kép: http://www.abacusspiele.de/?m=spiele&catid=4&id=84

Nincsenek megjegyzések: