Sok olyan ember van, aki nagyon kevéssel is gazdaggá tudja tenni a saját és a mások életét.

Japánban idősebb úriemberek egy csoportja rendszeresen összejött, hogy megbeszéljék a híreket, és teázgassanak. Egyik szórakozásuk az volt, hogy igen drága teafajtákat kutassanak fel, hogy azokból újabb ínycsiklandozó keverékeket állítsanak össze.

Amikor a legidősebbre került a sor, hogy megvendégelje a többieket, a legnagyobb ünnepélyességgel szolgálta fel a teát: aranydobozból mérte ki a leveleket. Mindannyian a legnagyobb elragadtatással dicsérték teáját, és tudni szerették volna, hogy milyen különleges kombinációból állította össze ezt a keveréket. Az idős ember mosolyogva így szólt:

- Uraim, a tea, amit Önök oly nagy élvezettel isznak, ugyanaz a tea, amit a parasztjaim isznak a birtokomon. Az élet legfinomabb dolgai egyáltalán nem drágák, és nem is nehéz őket megtalálni."

(Anthony de Mello: A csend szava)

2011. március 12., szombat

A zöld tea véd az Alzheimer kórtól, és a szellemi hanyatlástól


A Phytomedicine című gyógynövényekkel foglalkozó tudományos lapban megjelent tanulmány szerint a zöld tea véd a szellemi hanyatlás, és a daganatos betegségek ellen.


 
A newcastle-i egyetem kutatóinak vizsgálata igazolta, hogy a zöld tea véd az Alzheimer-kór ellen, és jelentősen lassítja a ráksejtek szaporodását. Azt is vizsgálták, hogy a zöld teából milyen mennyiségben szívódnak fel a hasznos vegyületek emésztéskor, ami azért jelentős, mert  bármilyen hasznos tápanyagot fogyaszthatunk, ha nem szívódik fel,akkor semmit sem ér.

A fekete és a zöld tea is védi az agysejteket.

Az eredeti cikk itt olvasható:
http://www.origo.hu/egeszseg/20110107-a-zold-tea-ujabb-elonyos-hatasat-igazoltak.html

Kép:
www.fotosearch.com

Nincsenek megjegyzések: