Sok olyan ember van, aki nagyon kevéssel is gazdaggá tudja tenni a saját és a mások életét.

Japánban idősebb úriemberek egy csoportja rendszeresen összejött, hogy megbeszéljék a híreket, és teázgassanak. Egyik szórakozásuk az volt, hogy igen drága teafajtákat kutassanak fel, hogy azokból újabb ínycsiklandozó keverékeket állítsanak össze.

Amikor a legidősebbre került a sor, hogy megvendégelje a többieket, a legnagyobb ünnepélyességgel szolgálta fel a teát: aranydobozból mérte ki a leveleket. Mindannyian a legnagyobb elragadtatással dicsérték teáját, és tudni szerették volna, hogy milyen különleges kombinációból állította össze ezt a keveréket. Az idős ember mosolyogva így szólt:

- Uraim, a tea, amit Önök oly nagy élvezettel isznak, ugyanaz a tea, amit a parasztjaim isznak a birtokomon. Az élet legfinomabb dolgai egyáltalán nem drágák, és nem is nehéz őket megtalálni."

(Anthony de Mello: A csend szava)

2011. október 6., csütörtök

Miért ne lehetne gyermekünk kedvence a tea?



Sok gyerek egyáltalán nem szereti a vizet, és a teát. Inkább az üdítőket választják, amik rengeteg cukrot tartalmaznak. A gyerekek számára pedig ideális szomjoltó a tea. Ősszel, és télen pedig melegen fogyasztva kitűnően átmelegít őket.

A teázás megkedveltetésével segíthetünk gyermekünknek az egészséges életmód felé vezető úton. 

Rengeteg fajta tea közül lehet már válogatni számukra. Érdemes kísérletezni csemeténknek melyik íz válik be a legjobban, biztosan találunk köztük olyat, ami gyermekünk kedvence lehet.

A legjobb az egészben, hogy így magunk dönthetjük el, hogy mivel ízesítjük, és az ízesítőből milyen mennyiséget használunk.

A teát ízesíthetjük mézzel, nádcukorral, juharsziruppal.

Gyermekeknek  koffeinmentes teát válasszunk!

Termoszba töltve, vagy egy divatos kulacsba téve még az iskolába is magukkal vihetik.

Legnépszerűbb gyerekek által is fogyasztható teák:
- Gyümölcs teák
- Rooibos
- Mézbokor (Honeybush)
- Herba teák (pl:. citromfű, csipkebogyó...stb)


Nincsenek megjegyzések: