Sok olyan ember van, aki nagyon kevéssel is gazdaggá tudja tenni a saját és a mások életét.

Japánban idősebb úriemberek egy csoportja rendszeresen összejött, hogy megbeszéljék a híreket, és teázgassanak. Egyik szórakozásuk az volt, hogy igen drága teafajtákat kutassanak fel, hogy azokból újabb ínycsiklandozó keverékeket állítsanak össze.

Amikor a legidősebbre került a sor, hogy megvendégelje a többieket, a legnagyobb ünnepélyességgel szolgálta fel a teát: aranydobozból mérte ki a leveleket. Mindannyian a legnagyobb elragadtatással dicsérték teáját, és tudni szerették volna, hogy milyen különleges kombinációból állította össze ezt a keveréket. Az idős ember mosolyogva így szólt:

- Uraim, a tea, amit Önök oly nagy élvezettel isznak, ugyanaz a tea, amit a parasztjaim isznak a birtokomon. Az élet legfinomabb dolgai egyáltalán nem drágák, és nem is nehéz őket megtalálni."

(Anthony de Mello: A csend szava)

2012. március 2., péntek

Tipp fogyókúrázóknak - milyen teát fogyasszunk


Rengeteg fogyókúrás tea létezik a piacon, de többségük erős hasmenést okoz, illetve csak a vizet hajtja ki szervezetből - amitől persze a kilók száma csökken,de csak rövidtávon - közben pedig súlyos mellékhatásokat idéz elő (bélgyulladás, hasfájás, emésztési problémák). Hosszú távon nem is javasolt a használatuk.

Nem árt azonban tisztában lenni azzal, hogy a tea ivás segítség a sikeres fogyókúrához, de hosszú távon nem árt étrendet, életmódot is váltani hozzá. Hiszen, ha egész nap eszünk, nem mozgunk, ne várjuk, hogy csodák történjenek. Vannak teák, amelyek azonban segítenek, hogy kevesebb zsírt raktározzon szervezetünk. 


Mate tea:

- csökkenti az éhség érzetet

- gyorsítja az anyagcserét
- elősegíti a zsírégetést
- pajzsmirigy működést nem befolyásolja

Bővebben a teáról:

http://csodastea.blogspot.com/p/tea-hatasa-az-egeszsegre.htmlHa újonnan kezdjük el fogyasztását, hatásosan tünteti el a kilókat. Pár hétig igyuk.

Elkészítés: 2-3 dl, 70 C fokos vízzel öntsük le a teát, hagyjuk állni 5 percig (zöld mate, pörkölt mate esetén 100 C fokos vízzel öntsük le)


Mézzel, tejjel, gyümölcslével fogyaszthatjuk.

Figyelmeztetés:
Az előírt adagolás betartása esetén nincs szükség óvintézkedésre. Túladagolása veszélyes, mert álmatlanságot és izomremegést okozhat! Koffeintartalma miatt gyomoridegességet, hasmenést okozhat, arra érzékenyeknél! Tannintartalma miatt nyelőcsőrákban szenvedők ne alkalmazzák!
Természetes koffeinforrás. Koffein, vagy xantin-származékokkal szembeni allergia esetén ellenjavallt az alkalmazása.Ti Kuan Yin (Tie Guan Yin)- Kegyelem Vas Istennője tea:


- gyors és rendkívüli zsírégető hatása régóta ismert
- sok fogyasztó tea egyik fő összetevője
- étkezés után fogyasztva megakadályozza a zsírok lerakódását


Bővebben a teáról:
http://csodastea.blogspot.com/2011/07/ti-kuan-yin-tie-guan-yin-kegyelem-vas.html

 
Elkészítés:
3 dl vízhez 1 teáskanálnyi teát teszünk, 80-90 C fokos vízzel leöntjük, 1-2 percig áztatjuk. Többször leönthető.


Étkezés után forrón, langyosan fogyasszuk!


Fogyókúra esetén folyadék pótlásra bármely tea kitűnő (zöld, rooibos, honeybush, gyümölcs.....stb.)

 

http://csodastea.hu/spl/646208/Mate_teak 

http://csodastea.hu/spd/T386451/China_Oolong_Ti_Kuan_YinKegyelem_Vas_Istennoje

Nincsenek megjegyzések: