Sok olyan ember van, aki nagyon kevéssel is gazdaggá tudja tenni a saját és a mások életét.

Japánban idősebb úriemberek egy csoportja rendszeresen összejött, hogy megbeszéljék a híreket, és teázgassanak. Egyik szórakozásuk az volt, hogy igen drága teafajtákat kutassanak fel, hogy azokból újabb ínycsiklandozó keverékeket állítsanak össze.

Amikor a legidősebbre került a sor, hogy megvendégelje a többieket, a legnagyobb ünnepélyességgel szolgálta fel a teát: aranydobozból mérte ki a leveleket. Mindannyian a legnagyobb elragadtatással dicsérték teáját, és tudni szerették volna, hogy milyen különleges kombinációból állította össze ezt a keveréket. Az idős ember mosolyogva így szólt:

- Uraim, a tea, amit Önök oly nagy élvezettel isznak, ugyanaz a tea, amit a parasztjaim isznak a birtokomon. Az élet legfinomabb dolgai egyáltalán nem drágák, és nem is nehéz őket megtalálni."

(Anthony de Mello: A csend szava)

2012. május 8., kedd

Elpusztítják a vastagbéldaganatos sejteket a mate tea öszetevői

Az Illinois Egyetem legújabb kutatása kimutatta, hogy körülbelül egy csészényi maté tea összetevőinek behatása elpusztítja az emberi vastagbéldaganatos sejteket. A teát gyógyhatása miatt már régóta fogyasztják Dél-Amerikában.

A cikk folytatása itt olvasható:

http://www.hazipatika.com/eletmod/tudomanyos_erdekessegek/cikkek/megallitja_a_halalos_kort_a_mate_tea/20120127145133


Forráslista: www.hazipatika.com


Nincsenek megjegyzések: