Sok olyan ember van, aki nagyon kevéssel is gazdaggá tudja tenni a saját és a mások életét.

Japánban idősebb úriemberek egy csoportja rendszeresen összejött, hogy megbeszéljék a híreket, és teázgassanak. Egyik szórakozásuk az volt, hogy igen drága teafajtákat kutassanak fel, hogy azokból újabb ínycsiklandozó keverékeket állítsanak össze.

Amikor a legidősebbre került a sor, hogy megvendégelje a többieket, a legnagyobb ünnepélyességgel szolgálta fel a teát: aranydobozból mérte ki a leveleket. Mindannyian a legnagyobb elragadtatással dicsérték teáját, és tudni szerették volna, hogy milyen különleges kombinációból állította össze ezt a keveréket. Az idős ember mosolyogva így szólt:

- Uraim, a tea, amit Önök oly nagy élvezettel isznak, ugyanaz a tea, amit a parasztjaim isznak a birtokomon. Az élet legfinomabb dolgai egyáltalán nem drágák, és nem is nehéz őket megtalálni."

(Anthony de Mello: A csend szava)

2012. május 27., vasárnap

Jeges tea -a teázás frissítő élménye


Fontos, hogy ne hagyjuk szomjazni szervezetünket.  A folyadékpótlás egyik alternatívája nyáron a jeges tea lehet. Ideális szomjoltó, frissítő finomság.

Amerikában fogyasztják a legtöbb jeges teát. Az északi államokban inkább a keserű változata, a déli államokban a bőségesen cukrozott változata hódít. Nem véletlenül, hiszen a jeges tea innen indult hódító útjára.

Az 1904-es St. Louis-i világkiállításon Richard Blechyden pavilonjában szerette volna népszerűsíteni az indiai fekete teát (Amerikában addig csak a zöld teát ismerték). A rekkenő hőségben, senki nem volt hajlandó megkóstolni a gőzölgő teát. Kétségbeesésében a pavilonért felelős angol jeget tett a teába.
Ahogy az lenni szokott, egy igazi amerikai történetben  a bukásból hatalmas siker lett.

A jeges tea népszerűsége azóta is töretlen. Rengeteg recept létezik.


Készíthető: gyümölcsteából, fekete és zöld teából, rooibos teából...stb.
A lényeg az, hogy a tea karakteres ízű legyen, hogy jegesen is érezni lehessen finom ízét.Forráslista:
kép:http://www.squidoo.com/Green-Tea-7

Nincsenek megjegyzések: