Sok olyan ember van, aki nagyon kevéssel is gazdaggá tudja tenni a saját és a mások életét.

Japánban idősebb úriemberek egy csoportja rendszeresen összejött, hogy megbeszéljék a híreket, és teázgassanak. Egyik szórakozásuk az volt, hogy igen drága teafajtákat kutassanak fel, hogy azokból újabb ínycsiklandozó keverékeket állítsanak össze.

Amikor a legidősebbre került a sor, hogy megvendégelje a többieket, a legnagyobb ünnepélyességgel szolgálta fel a teát: aranydobozból mérte ki a leveleket. Mindannyian a legnagyobb elragadtatással dicsérték teáját, és tudni szerették volna, hogy milyen különleges kombinációból állította össze ezt a keveréket. Az idős ember mosolyogva így szólt:

- Uraim, a tea, amit Önök oly nagy élvezettel isznak, ugyanaz a tea, amit a parasztjaim isznak a birtokomon. Az élet legfinomabb dolgai egyáltalán nem drágák, és nem is nehéz őket megtalálni."

(Anthony de Mello: A csend szava)

2011. április 4., hétfő

Teafu - teaszűrő kicsit másképp
A Dreamfarm nevű ausztrál cég rukkolt elő, ezzel az ötletes kis teaszűrővel. Magyarországon sajnos még sehol nem láttam, de nekem elsőre megtetszett.


Végre egy szűrő, amivel gyorsan el lehet készíteni a szálas teát is, így akkor sem kell  a filteres változatot választanunk, ha  kevés időnk van teát készíteni.

Kialakításának köszönhetően, könnyen meg lehet tölteni a teafűvel. Szilikonból készült szűrő része könnyen tisztítható, és biztosan nem rozsdásodik.

Praktikus, gyors, egyszerű. 

Forráslista:
http://www.dreamfarm.com.au/products/teafu/

Nincsenek megjegyzések: