Sok olyan ember van, aki nagyon kevéssel is gazdaggá tudja tenni a saját és a mások életét.

Japánban idősebb úriemberek egy csoportja rendszeresen összejött, hogy megbeszéljék a híreket, és teázgassanak. Egyik szórakozásuk az volt, hogy igen drága teafajtákat kutassanak fel, hogy azokból újabb ínycsiklandozó keverékeket állítsanak össze.

Amikor a legidősebbre került a sor, hogy megvendégelje a többieket, a legnagyobb ünnepélyességgel szolgálta fel a teát: aranydobozból mérte ki a leveleket. Mindannyian a legnagyobb elragadtatással dicsérték teáját, és tudni szerették volna, hogy milyen különleges kombinációból állította össze ezt a keveréket. Az idős ember mosolyogva így szólt:

- Uraim, a tea, amit Önök oly nagy élvezettel isznak, ugyanaz a tea, amit a parasztjaim isznak a birtokomon. Az élet legfinomabb dolgai egyáltalán nem drágák, és nem is nehéz őket megtalálni."

(Anthony de Mello: A csend szava)

2011. május 13., péntek

Rooibos teával az allergia ellenA rooibos teát  allergiások is nyugodtan fogyaszthatják, a rooibos teák antiallergének. Célszerű az allergiaszezon kezdete előtt elkezdeni a fogyasztását, így kevesebb panaszt okozhatnak a pollenek.

Csökkenti az asztma, szénanátha tüneteit.

Koffein- és csersavmentes tea, krémes telt ízű.

Sok C-vitamint, káliumot, kalciumot, magnéziumot, cinket és vasat tartalmaz.

Elkészítés:
100 C fokos vízben 7-8 percig áztassuk a teát, többször felönthetjük.
3dl vízhez 1 teáskanálnyi teát vegyünk.

Este ajánlott fogyasztani.

http://csodastea.hu/spl/950481/Rooibos_teakForrás:Diéta & Fitnesz 2011. május-i száma Bercsényi-Bíró Zsuzsanna teaszakértő

Nincsenek megjegyzések: