Sok olyan ember van, aki nagyon kevéssel is gazdaggá tudja tenni a saját és a mások életét.

Japánban idősebb úriemberek egy csoportja rendszeresen összejött, hogy megbeszéljék a híreket, és teázgassanak. Egyik szórakozásuk az volt, hogy igen drága teafajtákat kutassanak fel, hogy azokból újabb ínycsiklandozó keverékeket állítsanak össze.

Amikor a legidősebbre került a sor, hogy megvendégelje a többieket, a legnagyobb ünnepélyességgel szolgálta fel a teát: aranydobozból mérte ki a leveleket. Mindannyian a legnagyobb elragadtatással dicsérték teáját, és tudni szerették volna, hogy milyen különleges kombinációból állította össze ezt a keveréket. Az idős ember mosolyogva így szólt:

- Uraim, a tea, amit Önök oly nagy élvezettel isznak, ugyanaz a tea, amit a parasztjaim isznak a birtokomon. Az élet legfinomabb dolgai egyáltalán nem drágák, és nem is nehéz őket megtalálni."

(Anthony de Mello: A csend szava)

2011. augusztus 18., csütörtök

Energiaital helyett inkább mate teát igyunkManapság egyre népszerűbb, hogy energiaitalokat fogyasztunk. Cukros energiaital helyett, választhatunk teát is. 

A Mate tea kiváló helyettesítője ennek az italnak. Sőt, kiváló helyettesítője a kávénak is, hiszen koffeintartalma hasonló, de gyomrunkhoz kíméletesebb.

Szabályozza az idegrendszer működését is.

Nemcsak a szellemet, de a testet is felpörgeti számos pozitív tulajdonsága mellett.

Figyelmeztetés:
Az előírt adagolás betartása esetén nincs szükség óvintézkedésre. Túladagolása veszélyes, mert álmatlanságot és izomremegést okozhat! Doppingszerként is számon tartják! Koffeintartalma miatt gyomoridegességet, hasmenést okozhat! Tannintartalma miatt nyelőcsőrákban szenvedők ne alkalmazzák!


http://csodastea.hu/spl/646208/Mate_teak

Kép:
http://mazeofthoughts.wordpress.com/2011/02/06/yerba-mate/

Nincsenek megjegyzések: