Sok olyan ember van, aki nagyon kevéssel is gazdaggá tudja tenni a saját és a mások életét.

Japánban idősebb úriemberek egy csoportja rendszeresen összejött, hogy megbeszéljék a híreket, és teázgassanak. Egyik szórakozásuk az volt, hogy igen drága teafajtákat kutassanak fel, hogy azokból újabb ínycsiklandozó keverékeket állítsanak össze.

Amikor a legidősebbre került a sor, hogy megvendégelje a többieket, a legnagyobb ünnepélyességgel szolgálta fel a teát: aranydobozból mérte ki a leveleket. Mindannyian a legnagyobb elragadtatással dicsérték teáját, és tudni szerették volna, hogy milyen különleges kombinációból állította össze ezt a keveréket. Az idős ember mosolyogva így szólt:

- Uraim, a tea, amit Önök oly nagy élvezettel isznak, ugyanaz a tea, amit a parasztjaim isznak a birtokomon. Az élet legfinomabb dolgai egyáltalán nem drágák, és nem is nehéz őket megtalálni."

(Anthony de Mello: A csend szava)

2011. augusztus 19., péntek

Szabó Gyuri bácsi a bükkszentkereszti füvesember előadása


Bizonyára már sokan hallottak Szabó Gyuri bácsiról, a bükkszentkereszti füvesemberről. Gyuri bácsi azon kevesek közé tartozik, aki úgy ismeri a gyógynövényeket, ahogyan a régi füvesemberek, és javasasszonyok is ismerhették.
  
Szabó Gyuri bácsi előadása II/1.Szabó Gyuri bácsi előadása II/2.
Gyuri bácsi honlapja:Forráslista:
http://www.youtube.com/watch?v=fm8vfJXYCqA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=dB-FbHdi9jI&feature=related

Nincsenek megjegyzések: