Egy igazán finom tea elkészítéséhez a víz minősége is fontos. Hiszen a víz a tealevél mellett a másik alkotóelem.
Ha van lehetőségünk tiszta forrásvízhez jutni, akkor igazán finom teát készíthetünk.
Sajnos mivel erre elég kevés az esély, nézzük, hogy mit tehetünk, hogy mégis finom teát készítsünk.
Használhatunk szűrt vagy palackos vizet, csapvizet.
A palackos vizek, ásványvizek közül, olyat válasszunk, aminek alacsony az ásványi anyag tartalma.
Desztillált vizet, állott, újra felmelegített, bojlerból folyó meleg vizet soha ne használjunk.
Mindig hidegen tegyük fel a csapvizet forralni.
Közepesen kemény vizet 2 percig forraljuk (tovább ne), így feljavíthatjuk.
A lágy víz a teát jobbá teszi. Kemény víz esetén használjunk robusztusabb teát. Pl: Assam, Earl Grey, Ceylon....
Kemény vizet ne használjunk teafőzésre.
Mindig a teát kell felönteni a forró vízzel.
Forráslista:
kép: http://grecesvendeghaz.blogspot.com/2011/05/marosfo-kornyekenek-termeszeti-kincsei_12.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése